Αναζητούνται οι δύο επικίνδυνοι δράστες του ξυλοδαρμού στο μετρό της Αθήνας.

Οι δύο δράστες (πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις) που επιτέθηκαν βάναυσα τόσο φραστικά όσο και σωματικά στον άτυχο εργαζόμενο του μετρό ύστερα από παρατήρηση που τους έκανε για την μάσκα αναζητούνται, πληροφορίες κάνουν λόγο για τοξικομανείς επίσης που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου  (χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο).

Σε περίπτωση που υπάρχει το βίντεο ή φωτογραφίες ή πληροφορίες από το περιστατικό παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να τα δημοσιοποιήσουμε, η ανωνυμία σας θα τηρηθεί αυστηρά.

Για όσους δεν γνωρίζουν παρακάτω αναλυτικά :

 

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ :

Το περιστατικό συνέβη όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής μετρό από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο εν λόγω εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του. Το θύμα με πόνους στο πρόσωπο και το σώμα του μεταφέρθηκε σε χώρο του σταθμού, απ΄ όπου τον παρέλαβε μετά από λίγο το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί έρευνα η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία και θα συμβάλλει η ΣΤΑΣΥ με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η διοίκηση «θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της, ενώ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε αυτά».

 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη :

 

To υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση του σημειώνει τα ακόλουθα:  «Σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *