Σοκ! Επικήρυξη σε περίοδο πανδημίας, λανθασμένη κίνηση.

Την ώρα που η χώρα μαστίζεται από την πανδημία και ένα σωρό θλιβερές καταστάσεις κάποιοι πιστεύουν πως με την επικήρυξη κάποιων νέων σε ηλικία ηλιθίων ατόμων κάτι θα αλλάξει. Σίγουρα η κίνηση αυτή έχει κάποια βαθύτερη ενέργεια αλλά το χρηματικό ποσό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κατάλληλα σε άλλα πράγματα όπου οι συνάνθρωποι μας έχουν πραγματική ανάγκη.

Στο κέντρο της Αθήνας σήμερα υπάρχουν δεκάδες άστεγοι, τοξικομανείς, άνθρωποι που αναζητούν βοήθεια και κανείς δεν ενδιαφέρεται όπως θα έπρεπε, θα μπορούσαν τα ποσά να δοθούν σε διάφορες δομές στην αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών, στην αντιμετώπιση της πανδημίας,  μια έξτρα βοήθεια στο υγειονομικό προσωπικό ή και στους εκατοντάδες ένστολους που κάνουν τα πάντα για την αντιμετώπιση της πραγματικής εγκληματικότητας και της ισορροπίας σε καιρό πανδημίας, θα μπορούσε να δοθούν στην σωστή ενημέρωση των πολιτών και ένα σωρό να γίνουν, όπως επίσης τα χρήματα να αξιοποιηθούν για την θωράκιση τον εκπαιδευτικών χώρων.

Για ακόμη μια φορά ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει τα σπασμένα μέσα από τους φόρους.

Τα άτομα που προχώρησαν στην απαράδεκτη κίνηση προφανώς θα μπορούσαν να βρεθούν με άλλους τρόπους καθόλα εύκολους και να προχωρήσει κάποιος στην αυστηροποίηση του νόμου, τέτοιες κινήσεις επικύρηξης στον καιρό που διατρέχουμε θεωρούνται ατυχής κατά την γνώμη μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η υποστήριξη στον τωρινό Υπουργό Δημοσίας Τάξης (Μ. Χρυσοχοίδη) παύει να υφίσταται, θεωρείται κατά την γνώμη μας αρκετά χρήσιμος και υπεύθυνος στην θέση που είναι καθώς και ακούσει τα προβλήματα των πολιτών.

Η επικήρυξη αυτή είναι αρκετά λανθασμένη κατά την γνώμη μας.

Η δική μας πρόταση :

  • Αυστηροποίηση του νόμου.
  • Αποβολή φοιτητών οι οποίοι δημιουργούν μονίμως προβλήματα στους εκπαιδευτικούς χώρους καθώς και βανδαλισμούς / φθορές / καταλήψεις.
  • Ελεγχόμενη είσοδος / έξοδος των ατόμων που μπαίνουν στον χώρο του κάθε Πανεπιστημίου με ειδική κάρτα.
  • Περισσότερες αρμοδιότητες καθώς και αρμοδιότητες σε επίπεδο νομικό σε άτομα ασφαλείας (security) , να αλλάξει ο νόμος άμεσα και να δοθούν περισσότερες δυνατότητες.
  • Επιτήρηση του εξωτερικού χώρου με καταγραφικό (βίντεο), να είναι προσβάσιμο κάθε στιγμή και να επιτηρείται από άτομα ασφάλειας (security).
  • Ελεύθερη γνώμη και βούληση πάντα στα πλαίσια του νόμου από πλευράς φοιτητών.

Φτάνει αρκετά τόσα χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *