Απίστευτο περιστατικό ωμής βίας αστυνομικού με πολιτικά (συνοδού) και ιδιώτη σεκιουριτα εναντίων σε πολίτες.

Πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα κυκλοφόρησε βίντεο όπου πολίτης στρέφετε ενάντια σε αστυνομικούς της δίκυκλης αστυνόμευσης περισσότερα εδώ https://e-virusnews.com/uncategorized/politis-enantion-astynomikon-stin-ro/ , τώρα λοιπόν γίνεται το αντίθετο όπου αστυνομικοί στρέφονται ενάντια σε πολίτες.

Το περιστατικό περιλαμβάνει οπτικό-ακουστικού υλικό ωμής αστυνομικής βίας ενάντια σε πολίτες. Στο 0:10 υπάρχει το κεφαλοκλείδωμα στον πολίτη, στο 0:19 ο άλλος πιθανότατα αστυνομικός με πολιτικά κινείται απειλητικά ενάντια σε πολίτη, στο 0:29 ακούγονται οι απρεπείς λέξεις του αστυνομικού, πιθανότατα επέβαιναν στης μηχανή με την πινακίδα ΟΖΙ 955 όπως φαίνεται στο βίντεο, αν πραγματικά η καταγγελία είναι αληθής όπως περιγράφετε παρακάτω ας ελπίσουμε να παρθούν αυστηρά μέτρα από την ηγεσία.

Αν η καταγγελία είναι πραγματικά αληθής και αποδειχθεί ως εξής να υπενθυμίσουμε :

  1. Ο υπουργός δημόσιας τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει αναφέρει όλοι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο το οποίο κατοχυρώνεται και από το σύνταγμα https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-4/
  2. Να αναφερθεί άμεσα το όνομα των εμπλεκομένων, να διαλευκανθεί η καταγγελία σε βάθος χωρίς τεχνικές και λοιπές μεθόδους κωλυσιεργίας και να παρθούν μέτρα ενάντια όσων και αν παρανόμησαν.
  3. Να αναφερθεί το όνομα του υψηλού προσώπου του οποίου η συνοδεία παραβίασε τον Κ.Ο.Κ και έθεσε σε κίνδυνο τους υπόλοιπους πολίτες, και επίσης λόγο αυτής της συμπεριφοράς υπήρξε το περιστατικό στο βίντεο.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πολίτη Γιώργου Καλαϊτζίδη ο οποίος και είναι μέλος της ακτιβιστής ομάδας ονόματι Ρουβίκωνας στο facebook έχει ως εξής :

Το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι (Δευτέρα 27 Απριλίου 2020) στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας στο κέντρο της Αθήνας, όπως καταγγέλλει στο Facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Ακολουθεί αυτούσια η καταγγελία η οποία συνοδεύει το βίντεο:

“Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας.

Από τη Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ένα αμάξι με φιμέ τζάμια, επισήμου, πιθανώς Υπουργού.Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές.

Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας.Οι αστυνομικοί σταμάτησαν, τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει.

Δε φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο, τον χτυπάνε κιόλας.

Φυσικά, το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον “επίσημο” έφυγε κατ’ ευθείαν.

Έχουν ξεφύγει τελείως τα πράγματα. Εντελώς όμως.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 29.04.2020 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΑΤΙΚΟ :

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πολλά ΜΜΕ “έθαψαν” το παραπάνω γεγονός, ίσως τα 11 εκατομμύρια εν μέσω κορονοϊού είναι αρκετά και όλα αυτά που έρχονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο του οποίου η συνοδεία προέβη σε τέτοια αισχρή συμπεριφορά ενάντια σε πολίτες είναι ο ανιψιός του πρωθυπουργού Μητσοτάκη ονόματι Γρηγόρης Δημητριάδης δικηγόρος στο επάγγελμα, παλαιότερα υπήρξε το όνομα του στην γνωστή υπόθεση “Energa”. Ο κύριος πρωταγωνιστής που επιτίθεται στον πολίτη με κεφαλοκλείδωμα και ύβρεις είναι στο επάγγελμα αστυνομικός, ο άλλος ο οποίος κινείται επιθετικά προς τον πολίτη είναι ιδιώτης σεκιούριτι.

Αρκετοί είναι οι πολίτες οι οποίοι δυσαρεστήθηκαν με την υπόθεση να καταλήγει στο Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι η υπόθεση θα θαφτεί ή και δεν θα πάρει τον δρόμο που θα έπρεπε.

Άλλες σοκαρίστηκες πληροφορίες σχετικά με το παραπάνω γεγονός καθώς και τους πρωταγωνιστές του μπορείτε να διαβάσετε εδώ :

https://www.zougla.gr/politiki/article/to-maksimou-den-mpori-na-siopa

&

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Στις εσωτερικές υποθέσεις βρέθηκε και κατέθεσε χθες σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ο πολίτης που ξυλοκοπήθηκε από τον αστυνομικό τουεπισήμων.

Όπως σημειώνεται, φέρεται ν’ απέδωσε στην κακιά στιγμή το όλο περιστατικό, το οποίο σε επίπεδο φραστικού διαπληκτισμού κράτησε σχεδόν ένα δεκάλεπτο με εκατέρωθεν λεκτικές εντάσεις και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να κινηθεί νομικά εναντίον του αστυνομικού.
Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να καταθέσει, μετά από την πρώτη προφορική εξέταση του και ο αστυνομικός, καθώς επίσης συνάδελφοι του, αλλά και άλλοι πολίτες που ήταν παρόντες, για να διευκρινιστούν οι συνθήκες και τα αίτια. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στην έρευνα που επιβλέπεται από τον επικεφαλής των αδιάφθορων εισαγγελέα, δεν προκύπτουν ποινικού χαρακτήρα ευθύνες – όπως γράψαμε χθες- σαφέστατα όμως πειθαρχικές.
Κατά τα φαινόμενα ο αστυνομικός παραβίασε το φωτεινό σηματοδότη κλείνοντας τον πολίτη κι ακολούθησε η αχαρακτήριστη ένταση με πρωταγωνιστή το στέλεχος του επισήμων. Ο πολίτης, θύμα της κακοποίησης, είπε ότι ο αστυνομικός δεν τον χτύπησε, αλλά τον άφησε κάτω στο οδόστρωμα μετά τη λαβή που τον έριξε κάτω.
Σε ότι αφορά στην πιθανότητα να ήταν ο αστυνομικός σε υπηρεσία συνοδείας κρατικού αυτοκινήτου, ο πολίτης, φέρεται πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να είπε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάτι σχετικό, χωρίς πάντως και να το αποκλείσει.

http://www.bloko.gr/2020/04/blog-post_984.html

Πάντως ένα με τα το άλλο είναι τα περιστατικά τις τελευταίες μέρες όπου υπάρχει εμπλοκή αστυνομικών με πολίτες σε διάφορα περιστατικά, καινούρια καταγγελία σχετικά με καταγγελία παραβίασης STOP από περιπολικό με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του δικυκλιστή πολίτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *